Nou, ik denk dat het een beetje vroeg is om over isolatie te praten, maar ik zal dat onderwerp eerst behandelen. Vochtigheid is een groot probleem voor alle planten. Het wordt gemakkelijk verhoogd door direct zonlicht en overmatig vocht in de lucht. De meeste mensen realiseren zich niet dat een klein luchtlek tot 40 procent van de warmte-energie kan absorberen. Waar luchtlekken geen probleem zijn, kan er tot 90 procent energieverlies optreden. Dit is de reden waarom, als je een binnenmuur hebt met een goede isolatie, een plug in de muur niet warm wordt. Maar niets houdt een plug tegen om in het verwarmde oppervlak te graven.

In mijn bonsaiboom, die al meer dan een jaar op de markt is, kreeg ik van de klant die een garantieproject deed, te horen dat mijn bonsai 5 uur buiten doorbracht met een verlengde blootstelling. Dit klinkt niet als veel tijd; maar waar mijn boom de volgende dag begon te groeien, was hij wakker en gelukkig. Het enige hieraan is dat de bladeren verbazingwekkend zacht waren, niet brandden, en niet sneller kosten om van dat pak ijs af te komen toen het te donker werd om het ijs te laten werken.

Dus daar hebben we twee problemen, die beide oplossingen nodig hebben, en elk probleem kan gemakkelijk worden opgelost door dezelfde oplossing. Het eerste probleem is vocht en de oplossing is een luchtdoorlatende weerbarrière. Het tweede probleem is dat de lucht vol zit met dingen die ervoor zorgen dat lood giftig wordt en de oplossing is het verhogen van de opgeloste stof. Gezondheid en veiligheid worden in deze situatie verwaarloosd. Een gasmeter is niet gemakkelijk toegankelijk en het niet verwijderde lood moet worden verwijderd wanneer het wordt gevonden. De oplossing voor dit probleem is om een ​​Thermoclast (TM) in uw benzine te plaatsen van de dealer die een gratis diagnose zal stellen en deze voor u zal vervangen, deze heeft geen lood. Je hebt nog een paar weekenden om met deze boiler om te gaan, let alleen op je verzekeringspremie. Het wordt erkend als een van de moeilijkste problemen voor de verzamelaar van bonsaibonsai.

Zorg er tijdens het groeiseizoen voor dat uw bonsai een goede luchtvochtigheid bereikt door de bonsai onder een vochtbak te plaatsen. Plaats eenvoudig ongeveer 2,5 cm grind op een bak onder de bonsai die water vasthoudt, en plaats de bonsai in de bak. Houd de warmtepomp Dordrecht geventileerd en de bonsai dicht bij de waterbron. Deze oplossing zal in de winter niet veel helpen, maar zal in de lente en zomer helpen om de interesse in de bonsai te vergroten. Doorloop deze eenvoudige test deze zomer en zorg ervoor dat de bonsai gezond is. Als je zeker weet dat de bonsai het goed doet, dan is het tijd om te verpotten. Bij het verpotten het nieuwe potmateriaal, veenmos of lavastenen, boven de kluit plaatsen. Dit is niet schadelijk voor de wortels als ze nat worden. Misschien wilt u wat van de nieuwe aarde bij de rand van de pot plaatsen waar u de wortels onder plaatst, gewoon om je wortels onder water te krijgen. Het water is makkelijker te bereiken als de bonsai in een iets hogere pot staat. Maak de pot passend bij de donor en laat deze zo ver mogelijk zakken, dan komen de wortels onder de waterlijn. Dit zal de controle van de wortels gemakkelijker maken. Controleer tijdens het verpotten de haak van de bonsai om te zien waar de wortels zitten, en als de wortels kronkelig zijn, hoef je ze niet zo veel terug te snoeien. Als ze recht staan ​​en omhoog groeien (de beste conditie), laat de wortel dan wiebelend staan ​​en ga verder met verpotten. en als de wortels kronkelig zijn, hoef je ze niet zo veel terug te snoeien. Als ze recht staan ​​en omhoog groeien (de beste conditie), laat de wortel dan wiebelend staan ​​en ga verder met verpotten. en als de wortels kronkelig zijn, hoef je ze niet zo veel terug te snoeien. Als ze recht staan ​​en omhoog groeien (de beste conditie), laat de wortel dan wiebelend staan ​​en ga verder met verpotten.

Zodra je een sterk signaal van je bonsai krijgt dat hij klaar is om verpot te worden, verpot de bonsai dan meteen. Zorg ervoor dat je een nieuwe, schone pot gebruikt, het vuil van de oude moet worden weggespoeld. Je doet een meneer in de pot en geeft de bonsai water met water dat door je bonsai wordt verwarmd. Geef niet de hele tijd water dat de wortels gaan rotten, dus geef niet te veel tegelijk. Je moet de bonsai ongeveer twee keer per week water geven. Wanneer het water is opgenomen en rechtgezet, kunt u beginnen met het bemesten van uw bonsai. Druppel meststof twee tot drie centimeter op elk moment van het jaar. gedeeltelijk – halve kracht.

Terwijl je wacht op de lente die eraan komt, moet je opletten voor ongedierte en schimmels op de bonsai. Als de wortels er helemaal nat uitzien, verpot de bonsai dan. Vergeet niet om de grond te controleren om te zien hoe vochtig deze aanvoelt en als deze nat is, zal er grond gaan rotten.