Hoeveel is mijn huis waard

Wat is een sterk ondergewaardeerd huis in een overgewaardeerde buurt? Wij onderzoeken waarom het zo belangrijk is om dit te weten en zoeken het voor u uit.

Wij hopen dat u op een dag uw vrienden en familie zult verbazen door hun te onthullen dat u weet hoeveel uw huis waard is en waarom het in de loop der jaren zoveel in waarde is gestegen en waarom het in de buurt van uw aankoop nu zoveel waarde heeft. Deze kennis is nogal buitengewoon, waardoor u er als een genie uitziet.

Maar eerst moeten we een iets meer gesofisticeerde vraag stellen. Waarom zijn de huizen in uw buurt zoveel meer waard? Als u deze vraag stelt, zal het antwoord waarschijnlijk iets zijn in de trant van “wel, de markt is veel beter in mijn buurt, dus de prijzen zijn veel hoger omdat er meer vraag is naar onroerend goed in mijn buurt en dus is de kwaliteit van de woningen ook duurder”.

Een iets verfijnder antwoord zou kunnen zijn dat er een grote groep mensen is die misschien een huis of een huurwoning willen kopen, misschien een paar gezinnen of een groep werknemers die een huis zullen huren om dezelfde redenen als u wilt kopen.

Als we die vraag stellen, komen we dus al gauw heel wat meer te weten. Een van de dingen die we zijn tegengekomen is dat u er goed aan zou kunnen doen uw huis een beetje te renoveren of aan te kleden om de waarde ervan te verbeteren.

U vraagt zich misschien af waarom het na verloop van tijd belangrijk is om te renoveren als u koopt. Het antwoord is dat u er zeker van moet zijn dat u zich de renovatiekosten kunt veroorloven als het zover is. Dit betekent dat u de kosten moet terugverdienen voordat u de hypotheek heeft afgelost.

Het is altijd het beste om een beetje tijd door te brengen met het raadplegen van een onroerend goed professional die u de binnenkant track kan vertellen over de beste dingen die in het verleden zijn gebeurd om de royalty’s die uw huis heeft verworven in de tijd te rechtvaardigen. Anticipeer op de problemen die kunnen opduiken en die u met de nodige ervaring kunt aanpakken.

Het is verstandig te bedenken dat we het hier hebben over een periode in de geschiedenis waarin de rollen zijn omgedraaid. De wereld van het onroerend goed heeft een periode van revolutie doorgemaakt en men moet die allemaal met een stevige en vaste voet doorstaan. Het is belangrijk dat wij onze instincten verzekeren in het licht van het feit dat dit alles deel uitmaakt van een moderne en eigentijdse wereld.

Het is zeer waarschijnlijk dat uw huis over twintig jaar veel meer waard zal zijn dan nu. Dit komt omdat de waarde van grond een klimaatberekenende post is en zal blijven groeien met de zogenaamde evenredige toename van de bevolking. Een prijsstijging na een bepaald tijdstip komt dus overeen met deze bevolkingstrend. Dus terwijl u spaart en u voorbereidt op uw pensioen, zult u zich uw nieuwe huis kunnen veroorloven.

Dus wat is het doel van uw onroerend goed investering vandaag? Hopelijk is het dat u een beetje ademruimte in uw budget hebt en u uw droomhuis kunt veroorloven. En hoewel u royaal gebruik maakt van de hypotheek, investeert u tegelijkertijd in de aflossing van uw lening. Dit betekent dat de waarde van uw onroerend goed moet groeien met hetzelfde percentage dat uw aflossing van de lening stijgt, en dat is waar mensen tegenwoordig in financiƫle problemen komen.

Lees meer

Makelaar