Gordijnen zoetermeer

 

Het lijkt misschien alsof gordijnen alleen maar raamdecoratie zijn om het zonlicht tegen te houden. Maar om eerlijk te zijn, gordijnen zijn gordijnen met spiegels erop. Moderne producties hebben daar handig gebruik van gemaakt door het publiek te verblijden met verborgen doorkijkjes en intrigerende – maar niet overheersende – thema’s.

Moderne theatersetsDe meeste theatergordijnen zijn gemaakt van stof. De stof is vaak nylon, hoewel je ze ook in oliedoek en polyester kunt vinden. De keuze van het materiaal hangt af van de zwakke punten van het materiaal (scheuren, kreuken, vervagen) en van hoeveel geld u bereid bent uit te geven om het gordijn lang mee te laten gaan.

De gordijnen kunnen naar achteren worden getrokken achter de zitplaatsen of naar voren langs de gordijnrail.Naar achteren getrokken gordijnen horen op het toneel thuis voor een dramatisch effect en om het publiek het zicht op het toneel te ontnemen. De voorwaartse gordijnen zijn echter nuttig bij gebogen lijnen. Fabrikanten laten de voorste zeven gordijnen gewoonlijk slechts in een kwartslag of zo naar achteren trekken.

Er zijn een aantal kleurkeuzes beschikbaar. U kunt kiezen uit licht tot donker: oo rood, groen, blauw, of groenblauw. Het is echter raadzaam deze kleuren zo veel mogelijk te mengen, omdat een te donkere kleur het zonlicht kan tegenhouden.

Gordijnen hoeven niet aan de achterkant van de zaal te worden opgesteld. Als u geen gordijn wilt laten trekken achter de zitplaatsen van het publiek, kan een opening in het scherm een perfecte schuilplaats voor een gordijn bieden.

Verlichting. Dit is de reden waarom je een gordijn nodig hebt om je podium zwart of lichter te maken. De meeste gordijnen hebben een witte achterkant, maar dit is een optische illusie. Als de achterkant van een gordijn wit is, zal het publiek denken dat het gordijn ook wit is. Zwart fluweel of een soortgelijke donkere kleur kan de achterkant van het publiek bedekken en de zaal verlichten.

Er zijn ook de lichteffecten. Dit zijn zuiver optische illusies. Het licht wordt op het gordijn geworpen door het gebruik van speciale lampen. Voor het speciale licht dat wordt gebruikt, is geen andere apparatuur nodig, dus een speciaal gordijn is niet noodzakelijk. Deze worden echter grotendeels bereikt door het gebruik van slimme lichtontwerpers.

stof. Een gordijn heeft een speciale stof. Het wordt immers gebruikt om het podium te omsluiten of te beschermen en het materiaal moet sterk zijn. De keuze van de stof zal afhangen van wat u wilt bereiken. Als het materiaal geperforeerd is, zoals jade, of geladen met kristallen, zal het gemakkelijk openbreken. Als de stof glad is, heeft het een hoge glans en is het licht of mogelijk zelfs ondoorzichtig, afhankelijk van wat u kiest.

Ook moet rekening worden gehouden met de druktechniek. Een bedrukking die via een sjabloon is aangebracht, kan de illusie wekken van een vervagende kleur. Dit wordt bereikt door het gebruik van vervagende kleuren. Hoe meer de kleuren vervagen, hoe minder opdruk. Een semi-transparante print is populair. Dit biedt een goedkoop alternatief voor ambachtelijk vervaardigde originele werken.

Decorontwerpers kunnen ook opdracht geven om een stencil in hun kleuren te laten maken. Op die manier worden twee dingen tegelijk bereikt. Het verbetert het werk van de decorontwerper en biedt de klant een kwaliteitsgarantie.

Hoewel de bovenstaande informatie vreemd kan lijken, zijn wij er ons allen van bewust dat theatergordijnen tegenwoordig doordacht en uniek zijn. Omdat ze met behulp van computertechnologie zijn gemaakt, zien theatergordijnen in het Verenigd Koninkrijk er ongelooflijk realistisch uit. De lappen stof die op de gordijnen worden aangebracht, zijn goed gepositioneerd zodat ze niet onmiddellijk zichtbaar zijn; dit wordt bereikt door het gebruik van de toneelgordijnsponningen. Het is echter altijd het eindproduct dat belangrijk is. Het is dus altijd nuttig om de handelaars in toneelgordijnen te raadplegen als u geïnteresseerd bent in een specifieke stijl van gordijn.

U kunt de bovengenoemde theatergordijnstencils uit de markt kiezen om de uitstraling van het gordijn te krijgen dat u voor uw kamer wilt. U kunt ook het materiaal kiezen dat wordt gebruikt om ze te maken. Hoe dan ook, kies het theatergordijn dat geïnspireerd is door uw levensstijl.

Lees meer:

Industrieel behang