coach

Een loopbaancoach is een loopbaanadviseur met bewezen succes bij het veranderen van loopbaan. Een loopbaancoach kan u ook door de complexiteit van een loopbaantransitie loodsen. Een verandering van loopbaan is een grote stap. Het zal waarschijnlijk elk aspect van je leven beïnvloeden. Daarom is het essentieel dat u het goed aanpakt. Als je niet weet wat je wilt, is een loopbaancoach een goede bron van hulp.

Je vraagt je misschien af waarom iemand een Loopbaancoach Haarlem nodig heeft. Coaches verdienen hun honorarium niet door rond de tafel van een kliniek te gaan zitten, tests af te nemen en mensen te laten vertellen wat ze willen bereiken. Dat is niet waar het bij een loopbaancoach om gaat. Een loopbaancoach helpt je met een doel. Een loopbaancoach helpt je de stoffen te pakken die niet je sterkste kant zijn en die met gerichte inspanning na te streven.

Een loopbaancoach is een vriend, een gids en een bewaarder. Door een vriend te bellen, kun je naar de ander luisteren, in plaats van vergeetachtig te zijn voor alles wat er om je heen gebeurt. Een loopbaanbegeleider kan niet duur zijn. Zelfs als je niet veel te verliezen hebt, is het de moeite waard om een loopbaangids te hebben. Je kunt je overhemd en je stropdas verliezen, maar dat heeft meestal geen grote gevolgen. Het kan veel erger.

Ook het hebben van een carrièregids is heilzaam. Je kunt nooit te goed voorbereid zijn. Met zo’n overeenkomst kunt u vrijwel zeker in korte tijd de resultaten boeken die u zoekt.

Loopbaangidsen zijn doorgaans onderverdeeld in verschillende segmenten of hoofdstukken. De meeste van de mainstay hebben beknopte, gemakkelijk te lezen inleidingen voor de lezer. Meestal wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de Publishers Oracle Professional (PP) die de professionele versie van de gids omvat, evenals de auteur aanvaardbare gebruikslicentie (Oimoto License). OIKI, afkorting van OSensei Oribe (utieve samenvatting).

PP= Pearson Professional; OIKI= Open Knowledge; TA= Training en begeleiding; IC= inleiding; PI= particulier onderzoek;

enzovoort.

Het is altijd verstandig om deze te bekijken en iets voor uzelf op tafel te zetten. Dat scheelt een hoop moeite!

2. Zoek een mentor (AKA een rolmodel, een carrière vertrouwenspersoon, een mentor etc).

Ga in gesprek met iemand in een vakgebied dat verwant is aan uw vakgebied en vraag hem/haar te vertellen over wat hij/zij doet. Dit is een uitstekende manier om te bepalen welke aspecten van wat zij doen een overdracht zijn naar uw situatie en welke extra vaardigheden u misschien moet ontwikkelen om die leemten op te vullen. Een mogelijke focus van dat gesprek zou kunnen zijn op de professionele ontwikkeling die u in uw onderzoek hebt gestoken en welke aanvullende opleiding u zou moeten krijgen en volgen om de leemten op te vullen die u op uw gebied hebt gevonden.

Het is nauwelijks mogelijk om aan alles te komen wat op uw werkgebied nodig en gewenst is, maar u kunt er dicht bij in de buurt komen en hopelijk zullen ergens enkele van de punten blijven hangen.

3. Behalen van certificaten en licenties op meer dan één gebied.

Kies een specialisme (b.v. dermatologie, pediatrie, of oncologie). Schrijf de raden van bestuur aan en zoek naar erkende raden in uw gebied. Als u uw kennisbasis wilt uitbreiden of u wilt specialiseren, kan het de moeite waard zijn om de bestuursadvocaten aan te schrijven voor toestemming om dit te doen. Hoewel het beleefd is om te vragen, is het ook beleefd om geen toestemming te krijgen voor bepaalde geavanceerde licenties. De ervaring leert ons dat de toestemming die u krijgt de enige regel kan zijn die u ervan weerhoudt in te stemmen met de eis.

4. Denk na over andere manieren om je vaardigheden te ontwikkelen, zodat je naar het volgende niveau kunt gaan.

Misschien kunt u een externe interesse of nieuwe hobby ontwikkelen. Of bedrijven op meer manieren verkennen.

5. U zou invloedrijke mensen in uw bedrijfstak kunnen aanschrijven en vragen of zij in uw toekomst zouden willen investeren.

Het is gênant om te beseffen dat u een geweldige kans over het hoofd hebt gezien om u te ontwikkelen tot een sterkere marketeer, market research manager, market research executive, market research clerk, marketing research officer, marketingspecialist en market research director.

Je krijgt een geweldige kans om ontslagen te worden uit een baan waarvan je dacht dat die heel zeker was.

Uw salaris of inkomen wordt verlaagd.

Je krijgt gevreesde signalen dat je baan in gevaar is.

Uw bedrijf of werksituatie kan ingrijpend veranderd zijn.

Een groep werknemers in uw bedrijf besluit om “onder de motorkap” te gaan werken en veel nieuwsgierige werknemers rijden mee in die achtbaan van verandering.

Uw bedrijf heeft niet “het grote geld” verdiend en heeft niet de middelen om te vechten tegen corporate America.

Uw bedrijf of werkgroep is waarschijnlijk gereduceerd tot minder werknemers omdat de overhead blijft stijgen.

Uw bedrijf verhuist “de berg op” en er is waarschijnlijk minder opleiding beschikbaar. Voor werknemers met een “eigenzinnig oog”.